adventurewithanna

SOmmar!

2011-02-24 @ 17:14:42

Japp, igår var det vår, idag är det sommar!
Idag har jag sökt jobb och ganska framgångsrikt tror jag. 3 ställen sa att de skulle ringa mig, men har inga förväntningar, bäst så...

Iallefall när jag kom ut ur lägenheten var det 27 grader varmt och det kom som en chock. För alla tror jag, för folk gick omkring bärandes på sina vinterjackor.

Jag säger hej till sommaren(våren)...

Snart ska jag ikväg på pilates , har inte tränat på en månad pga av sjukdom. Och imorgon sticker jag iväg till cordoba för obestämd tid. Tror 2 nätter.

Lite pics:



Alex y Hugo!



Huerto de Carlos musiker.



Cordoba




Mezquita Moskén i Cordoba.

AMOR!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Morgonstund!

2011-02-22 @ 10:05:57

Morgonmyset är i fullfart som jag älskar det.
Har ätit scones med min ex-rumskamrats tomatofrito som hans mamma gjort av egenodlade tomater på hans gård i Madrid.
Det är så himla kul att bo med spanjorer därför, kastas rakt in i kulturen. Därför är alla våra skåp fulla av egengjorda sylter, pureer, inlagda paprikor, korvar, egna oliver osv.

Idag är planen att jobba lite, handla och skicka lite presenter hit o var till mina saknade. Ikväll tapas och ska dricka något som inte är ÖL eller Vin. Måste byta ut mina dåliga vanor.

Iaf igår var Helene här, vi lagade quesadillas och såg på Los abrazoz rotos (Brustna omfamningar) av Pedro Almodovar (ett GENI!) Måste ses denna film.




Men extremt rolig/udda/genial/tragisk film!



Jag vid San Nicolas (utsiktsplats) med utsikt mot Alhambra!




Jag och mor min äter tapas på restaurangen där jag jobbade förut.



Lite stadsbilder.



Utsiktsplatsen San Nicolas med flamencomusik och ofta spontandans av gamla tanter.




En liten bild från en regnig kväll i Albayzin i november.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Godmorgon

2011-02-21 @ 15:57:27

Sitter fortfarande i soffan och är sömnig. Har inte gjort nåååt alls idag. Struntat i mitt skitjobb och inte delat ut en ända flyer...
Dålig jag är.
Känner mig hemskt lat och orkar inte vika kläder eller tvätta. Oj hjälp!
Latakuten. också lite bakis sedan igår. ramla väl in här hemma runt 5...
Nä, solen skiner. och jag ska nypa mig i kinderna och skärpa till mig. Gå och söka lite jobb (hjälp, tar mig vatten över huvudet) och köpa lite gottigt och mumsigt för kylskåpet består av yogurt och eh hmm soyamjölk.

Igår var jag duktig och bakade scones. Alltså inte jätteduktigt och ambitiöst, men i spanien tycks allting te sig så mycket svårare. Hitta rätt bakpulver, bra grovt mjöl, solrosfrön och linfrön. För o inte tala om filmjölk...
Som ni förstår är det ganska bra gjort då av mig. Fast jag brände två, och de resterande 3 är i frysen. Haha storbak!!

Näj, säger jag. Skärpning. Ikväll blir det middag hos Helene med lite vänner och chill...
Saknar Sverige lite, men det gör inget... Det känns fint att sakna Sverige. Vi har en bra relation. En vänskapsrelation.

Men det här är kärlek!











Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Otra vez!

2011-02-20 @ 13:35:48

Hej allihop. Tänkte börja blogga lite smått igen. De e ju kul o dokumentera lite då och då. Och idag är det Söndag och som alla vet finns det inte så mycket att göra på söndagarna i Spanien. Allt är stängt och inte så mycket folk på gaterna heller. Så då passar det ju utmärkt att blogga lite.

Sitter och lyssnar på Amos Lee och håller fortfarande på att vakna.
Igår var vi på en konsert som var himla bra, Smooth beans. Kolla upp på myspace. Reggae/dub. Jag hade vunnit gratis inträde så de va ju lajbans.

Sedan gick vi till en maskeradfest och drack en öl sedan blev jag trött och gick hem. En halvtimma senare kommer Helene och vi lägger oss i dubbelsängen och ser destino woodstock och somnar ganska snabbt.

Är själv i min lägenhet. Ganska trist faktiskt. Annars brukar det vara ganska livligt med mycket folk, vovve och matlagning. Men nu är det tomt tyst men också skönt.

Lägger upp lite bilder::







Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()