adventurewithanna

ännu en spark

2008-11-30 @ 00:41:52

svenne här! ja nu har även jag fått smaka på den italienska maffia sparken. jag jobbade under en vecka 8 timmar om dagen i fullständigt solochvärme-väder. jag blev så trött på skiten att jag bestämde mig för att skolka en dag. jag hade under de senaste fixat fullsatt restaurang så jag hade ganska gott självförtroende. så jag tar en dag libre. vad händer inte då? jo nästa dag när jag kommer tillbaka säger min elaka marockanska maffia boss att vad gör du här? finito!
men jag måste påstå att jag är lättad. alla enanställda hatar little italie companiet. visst kan man förstå att de inte var nöjda med mig när jag skolkar på det viset men tt sparka de duktiga servitörerna utan vidare är inte snällt. så jag fikk nästa dag en fullständig lektion av en förre detta arbetskollega om hur companiet drivs av 4 olika maffior och hur illa de beter sig. Men nytt jobb är på G och det går ingen nöd på oss. i dag har vi haft en riktig soft dag å i morrn kommer madde. vi har ätit en god middag och drog sedan vidare till vårt favvo ställe chill out drack kaffe sedan vidare till frencescos restaurang där vi blev bjudna på baileys cappucino och tiramisu. fint fint satt det. nu är vi hemma i gen.
i dag har vi som sagt haft en soft dag å sov 4 h mitt på dagen efter en nyfunnen favoritfrukost ställe besök. sedan fikk vi för oss att vara lite vettiga. vi slängde in en tvätt, och gick ner på beachen och spelade vollyboll och strand pingpong. sedan badade vi och eftersom vi är rädda att vi överstigit energi hyran så duschade vi iskallt på stranden och tvättade hår å allt. medans vi var på stranden fikk vi åxå åskåda ett skepp kommer lastat med vaddå tror ni?
jo med flyktingar från afrika.
vi har haft en ganksa osocial dag tills nu då vi ska gå ut å dansa lite salsa tänkte vi. men här är inget drag förren klockan 2 så vi tar å dansar lite hemma först å sedan sover vi nån timma. i går var vi på papa jah i gen. vi träffade två svanska tjejer vi hängt med lite förr å dom tykkte verkligen vi skulle följa med och trots min ovilja som beror på ( att elio, annas drömkilles vän som är kär i mig skrek åt mig i telefon för ett par dagar sedan att om jag sätter min fot på papa jah i gen så slänger han ut mig. dock förklarade han nästa dag att han är spansk och att de har sådant humör att han säger saker han inte riktigt menar i bland. Han är väldigt säregen) i vilket fall som helst så kommer vi dit och han är där, jag orkar inte hälsa utan går ut i gen och lämnar anna där i sällskap med dem. jag går hem. anna får sedan skåda ett ännu raseri utbrott när elio inte får sin leverans av tobak, antagligen utlöste mitt icke hälsande på honom detta och han kan inte låta bli att vara elak mot anna å säga att hennes alberto inte vill se henne i gen. givetvis ljög elio och alberto gillar anna mkt. men anna har skaffat sig obekymmerslös vecka, vilket betyder att hon inte ska umgås med alberto, för de två skämtar hela tiden så halva hennes fritid går åt till att tyda vad som egentligen gömmer sig bakom deras skämt. här eldar vi bort bekymmerhär har vi tillagat en måltid vi lärt oss av vår italiensk-inianiska vän nello. pasta, med vin indränkt lök och ärtor som fräses i olja sedan på med italiensk tomat sås och toppad med parmesan. gottigott
dagens restaurang besök

vi saknar er där hemma ska ni veta!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

We share the shelter

2008-11-23 @ 20:53:25

Hej hej hej!
Idag har varit en märklig dag. Anna har jobbat mkt som vanligt. Tog med en pizza från jobbet som vi käka på stranden med våra italienska vänner. Sedan var vi fortfarande hungriga så vi köpte en pizza till. Med parmaskinka. Såå god!


Sedan träffa vi Nello som fått sparken då från Little Italy. Han var väldigt ledsen i hjärtat sa han. Stackarn!!

Nu orkar jag inte med underbetsinkastaren på vår gata längre. Han säger att han älskar mig och vill ta mig på dejt. Anna, my love, do you love me? Yes yes I love you, but I have to go now. Vi kallar han Raymond.

Imorgon ska jag på intervju för ett callcentrer. Där anställer dom scandinaviska människor som t.ex. guidade turer och sånt. Det verkar va ett käckt jobb. Och Steve gubben va trevlig så hoppas jag får det.


CIAO

Förfest




Albys brors odling

Rocka till Gimme a man after midnight.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

härlig lördag!

2008-11-23 @ 00:51:33

hej svenne här! nu ska vi snart ut å träffa annas prins dokk måste jag dokk utstå en kväll med den där ellio.
i dag har jag jobbat 7 timmar, men det går bra för jag jobbar med francesco, han e kul. då jag hade min 3 timmars paus fikade jag å anna med mariano en surfare som är life guard på en beach här borta.

i dag var jag en duktiig pr som tog in mkt folk på restaurangen, blue marlyn. jag å anna kollade julklappar här om dagen, å ja jag vet vad jag ska köpa till en del.

nutella, min å annas nya grej verkligen, det bör ni alla testa. jag drikker i genomsnitt 7 koppar kaffe om dagen.
anna sitter nu breve mej å målar naglarna, i dag blir det rom å coca cola. sporran är väldigt uppspeedad inför kvällen, personligen skulle jag tykka det va kul att bara gå vi två. men men, 
nu lägger jag ut lite goa bilder.





Mariano och Anna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lycka igen!

2008-11-22 @ 14:31:52

Upp och ner.
Nu är det upp igen. Anna jobbar som vanligt. Nu har hon börjat jobba på dagen också. Tråkigt för mig. Även för Anna.

Dagen började bra med en frukost bestående av äggröra, croissant med nutella och cappucino.
Till klockan 12 låg vi på stranden med Annas jobbarvän Franscesco. På måndag ska vi hyra en bil och åka till en av Teneriffas många oupptäkta vackra lagunstränder. Han är fotograf så han ska ta massa kort på oss där. Det är rätt shyst så ska vi få en skiva var med typ 100 kort.


Igår träffa jag min lilla vän. Han va på Papa Jah och det var SMOCKAT med folk. Vilket drag!! Träffa några trevliga italienska tjejer som också leta jobb.
Sen följde jag honom till hans lägenhet. Vi bestämde att vi skulle träffas fast han inte har något jobb.

Sedan hände en jääääättepinsam sak. Jag råka komma åt portringklockan med mitt huvud men jag fatta inte det. Så jag trodde det var han som hade ringt upp sin bror så han skulle kunna komma in.
Så de börja prata i porttelefonen och jag säger på lite skämt till hans bror "Vaffanculo" som typ är italienska för "dra till röven" eller nåt sånt.
Sen säger Alby att det var ägaren för hela hyreshuset. Piiiiinsamt. Och han prata italienska. Piiiiinsamt!!!!!!

Ikväll ska vi ut och festa med Alby och Elio, jag och Anna.
Lyssna på Bob Marley, dricka italienskt vin och dansa. Så jävla soft liv!

Ciao Bella!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vaffanculo!

2008-11-22 @ 00:28:18

Vaaaffancuuuuulo vad mitt liv suger nu. Sitter här ensam igen. Anna träffar jävla hundkillen nu och sen ska hon träffa jävla Elio. Och jag har inget och göra förrän kl 01.00 då hon kanske träffat klart dessa snubbar.

Vad ska jag göra? Orkar inte gå ut själv och träffa massa folk. Har dessutom riktigt ont i benet. Varför skriver jag ens detta meningslösa inlägg?
För jag är så sjukt uttråkad.
Vill bara träffa min italienska vän. Är sjukt deppig nu. Anna kom iallefall hem med lite god pizza som jag mumsar på.

Ska jag gå ut och köpa en kaffe? Sitta själv och dricka den ensam på ett café? Om Arjan jobbar är det rätt kul. Annars är det grymt pinsamt. Vad ska jag gööööööra? Om jag går och sätter mig själv, ska man ha med en tidning eller bok då? Mp3 kan man väl inte ha? Oh god tänk om dom har livemusik och massa familjer och så sitter jag där. 19 år, ensam och deprimerad? Nä, hoppar nog den idén.


Orka se på tv, orka läsa, städa har jag redan gjort, äta kan jag inte för nu finns det ingen mer mat, internet är också tråkigt. Lyssna på musik har jag gjort i 4 timmar.

Tvåå timmar kvar! Jag är så uttråkad så det rycker i kroppen!
Jag kan inte ens lägga mig och gråta för jag har precis sminkat mig i hopp om att hundkillen skulle ta med sin vän. Men nejdå. Inte det.

Kanske tar en sväng till Indianen. Nä, jag får helt enkelt ge mig ut och hitta någon att umgås med. This sucks so fucking much! Vaffanculo!
Nä, nu går jag och tar mig en shot på Makumba. Kan va trevligt att prata lite med Attilla.

Bara för Anna överger mig för två heta killar så ska jag bjuda på en barnförbjuden bild av bruden.

Hej!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

måndag morgon!

2008-11-17 @ 12:20:20

hallihallå! svensson här. det är morgon och jag har precis varit och handlat mat och vatten och en hudlotion. anna sover. i går tog jag med mej jack daniels kyckling hem från jobbet som jag och lillanna avnjöt på balkongen med tända ljus. efter det gick vi vidare till chill out och drack en fin kopp kaffe, vi drog sedan vidare till makumba och drack juice med ett par vänner. ellio och alberto, sedan såg vi saw 5. alla somna utom jag. i dag skulle vi egentligen åka till ett vatten land men det blev för sent i går så man är för trött. men kanske kan ta det när madde kommer.
jag jobbar ju som sagt som pr, inkastare här. det är ganka kul och personalen är god. jag får servera också lite. jag får en kaffe varje timme och mat när jag slutar. det är dock jobbigt att de tror att jag fryser helatiden så en servitör kommer varannan timma å ger mig sambuca och säger att det är såå bra för kroppen. jotack.. gräsplätten brevid mig där  jag står börjar nästan se svedd ut, jag häller ut alltså, vad trodde ni???
det går bra att bo i hop med anna, men hon använder onormalt mkt toapapper.
anna skrev i ett tidigare inlägg att jag fikk ett psykrtbryt här om kvällen, så jag känner jag måste förklara min situation. en kvinna i mitt yrke ser mkt folk och många ser mig och man börjar prata. vissa män påstår sig ha dagliga ärenden åt min resturangs håll. på mitt tidigare jobb vid blue marlyn gjorde jag misstaget att ge falskt telefonnummer till de som ville ha men som jag inte ville skulle ha det. men det resulterade i mkt pinsamma situationer när de nästa dag kommer och säger att det inte går att ringa mig och de vill testa på plats. alltså har jag förstått attt det är lika bra å säga attt jag har pojkvän och har nu mera min julklappsring från mamma på vänster hand. men jag har, fy på mig gett ut mitt riktiga nummer till ett par trevliga män bara för att de kan vara bra attt ha kontakter. jag är trevlig och ganska blond ( jag har doch nästan fått en utskällning när jag sa till en glass kompis till mig och anna att jag inte var särskilt blond utan red haired, han verkade bara vara tvungen å säga: ja du är faktiskt inte blond men inte fan heter det rödhårig utan DU ÄR GINGER!, jaha tänkte jag å sen när fikk inte jag kalla min hårfärg vad som helst?, sedan började han åxå trakka mig å  säger: dillåvän o pekar på anna är så brun, är du hemma när hon solar eller? öhh liksom ??
i allafall ja vaar var jag?, jo jag har inte kunnat stå emot uten har i ett par fall gett mitt riktiga nummer. om man nu säger så här: jag funderar på att köpa ett nytt nummer. ja dessa få personer som jag gett nr till ringer ett par gånger om dagen. jag vill inte svara, så jag svarar inte trots att anna skriker svara å säg att du inte vill gå ut och äta pizza eller något annat. men jag svarar inte. och det är denna igorering som fått ett par män att tro att de är förälskade i mig. kvällen i fråga när anna påstår att jag fikk psykbryt och slängde ut min delefon ur sovrummet hade jag på mindre än en timmänar hade jag fått 2 sms där det stod hjärtekrossandesaker som: hur kan du behandla mig på detta vis? förtjänar jag denna behandling? mitt hjärta är krossat.
jag blev helt till mig när jag insåg att dessa människor antagligen målat upp en falsk bild av mig och tror att jag är en underbar människa som de tror de kan spendera sina liv med. jag tänkte då givetvis detsamma som domoch kände mig orättvist behandla bara förr att jag inte svarat i tfn. jag slängde i väg mobilen i min förtvivlan då jag insåg att jag dagen efter måste krossa ett par antagligen snälla och goda människors hjärtan. med annas hjälp nästa dag ringde jag upp personerna i fråga å sa på et fint sätt, ring aldrig mig mer .
 
som helena skulle säga, det här håller inte i längden så för ett par dagarsedan började mitt nya, kan jag få ditt nummer liv.  
när anna vaknar föreslå en strand dag, vilket hon antagligen inte kommer dissa.
nu ska jag gå å köpa toapapper för det glömde jag. hoppas ni alla får en bra dag!
 ps. jag kan dela med mig av lite av en grann fejd. både jag å anna har en viss äkklan för sopor vilket innebär att ingen går ut med dem. jag fikk dokk ett infall och sprang ut med soporna å ställde dem utan för uppgången för så gör man här trodde jag, dokk bara på natten visade det sig. en tmma senare ringer det på dörren och soporna står framför mig i gen och en skamsen men arg granne skyndrar sig ta hissen ner. en annan grej inträfftade när jag trött kommer hem från det så kallade jobbet. jag får inte upp dörren in för anna har låst den innifrån och gått å tagit sig en lång varmdusch antagligen sjungande på nån av abbas låtar. jag står å bankar å ringer alla våra mobiler som finns i lägehheten men anna hör inget inte hör hon heller när en arg tant granne klagar på att det låter för mkt när man dushar å hennes ungar ska sova. där sitter jag i en kvart med den arga tanten å väntar på att anna ska avsluta den långa reningsproceduren. ska tilläggas att här är mkt lyhört.

nej nu får det vara bra för i dag, hej då säger jag från en ö där ordet kanske ses som en djup förolämpning!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Alone again!

2008-11-15 @ 20:58:58

Sitter här ensam som vanligt. Anna jobbar som vanligt. Men imorgon ska hon ta sin lediga dag så då ska vi hänga på en bellisimo beach som Anna har besökt.
Den är en underbar lagun med små blåa pooler, naturliga. Den ligger alldeles avskilt och det är bara Anna som känner till den nästan. 
Sedan ska vi gå ut och äta en god middag och mysa. Inget party imorgon, för idag ska vi till två svenska tjejer på Tapaskväll och sedan dra vidare till Veronicas. Ska bli skitkul!

Idag har vi haft spanskalektion med Luigi och det gick muy bien. Han är en grym lärare och en jävligt cool människa. Han har cyklat genom alla länder i Sydamerika. Hur coolt är inte det liksom?

Sedan drog vi till stranden och sola och simma. Och ve och fasa. Min italienska tequilavän berättade för mig idag att det finns vithajar här. I Los Christianos.
Varje gång jag och Anna badar långt ut säger jag oroligt till Anna: tänk om det kommer en haj och simmar under oss. Anna skrattar bara åt mig och säger att det inte finns några hajar här. Vaffanculo HAHAHA det gör det visst!
Kommer jag någonsin våga bada igen?


Sedan insöp vi den genuina atmosfären vid glasskiosken tillsammans med yoghurt och hasselnötsglass. Mumma! Sedan forsatte vi vår mölningsvandring till godisaffären och avslutade sedan med ännu en glass.

Träffade våra italienska vänner och spela lite fotboll med dom och tog massa roliga kort. Sedan tittade vi på solnedgången. Jävligt roliga killar.
Tycker nog att vi är lite konstiga dock.
 
Igår blev det bara för mkt för lilla Swensson som dom säger, när 4 olika män i olika storlekar ringer heta linjen till Annas mobil när hon sover.
Jag och min vän hör en dunk och ut genom sovrummer kommer en mobil flygande. Och sedan lite dunkar i väggen och sedan blir det tyst och Swensson slockna..Hahaha

Igår var vi på förfest hos vår Indianvän. Han bor med sina två katter över McDonalds. Han säger sig ha fått en gåva när han var 6 år och är nu synsk. Han bjöd oss på välkomstdrink sambuca (Elin, Sambuca är en god sprit) och sedan lyssna vi på lite musik som han gjorde för några år sedan med sitt band. Skitbra faktiskt.

Han är väldigt rolig och "trolla" för oss. Fast han kalla det energiöverföring för att han har den gåvan. Coolt var det iallefall. Sedan hade han köpt presenter till oss. Jag sporre fick ett armband och Ankan ett örhänge som såg ut som en fjäder.
Han lärde oss lite salsa och hans katter var helt otroliga. De öppnar dörrar och stänger efter sig och går på toaletten. Extremt coola!

Salsa med Nello!

Kattens skåp. Ligger under stereon och diggar till



Sedan drog vi till vår favoritreggae club Papa Jah, där vi hängde med lite vänner.

Los Christianos och Las Americas är lite som Vänersborg på ett sätt. Och det är att här känner alla alla och det är både bra och dåligt. Man kan liksom inte gå utanför dörren utan att träffa någon vän. Men det är rätt kul också. Man behöver aldrig känna sig ensam.


Sangria, Paella och Arjan serverar. Guapisímo

Anna och Chicken Gordon Bleu


Ciao am

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bellisimo

2008-11-14 @ 21:33:30

Här sitter jag hemma i vår lägenhet och bloggar tro det eller ej.
Vi har fixat bredband. Fick hjälp av två hackers och ja trots de e lite segt ibland e de gött. Den ena hackern var min gamla jobbarkompis, dock inte speciellt trevlig. Den andra såg ut som sean kingston. Yummie!
Han kalla oss bathgirls haha precis som i Rhodos! Om ni läser detta tjejer så vet ni att jag menar Orange mannen!=P

Jag kom precis hem från en liten runda på stan. Träffa Luigi som har fixat ett nannyjobb åt mig. Ska bli kul! Är så trött på att ränna runt på massa PRjobb.

Imorgon ska vi bjuda Liugi på italiensk lunch och ha spanskalektion med honom a nuestros casa. Muy bien! han är en grym lärare!

Ikväll blir det chill med lite vänner. Kanske en kaffe på Chillout först bara för att få prata lite med snyggArjan. Måste knäppa ett kort på han någon dag. Han är såå snygg. Ser ut som Hugh Grant typ.

Idag har vi solat och badat, simmat och fikat med några vänner. Mm och igår kväll kom Anna hem med en Capricciosa från sitt jobb som vi käka till frulle idag. Sedan blev det  vår dagliga glass gånger två. Så ja we living the healthy life så att säga.

Dagliga födan!


Annas nya jobb e lite crazy. Istället för att ge henne kaffe när hon fryser kommer dom med 2 stora glas sambuca. Anna gillar ju sambuca, förstår ej varför men.
Så häromdagen kom hon hem, hade inte fått någon mat bara massa sprit. Mamma mía. Fast det är en belisioso restaurante. Sååå fin!

Drink på Chillout!

I Veronicas

I Veronicas träffa vi Chito. El chico con gafas moderna. Rolig prick. Killen med dom moderna glasögonen.


Jag är så väldigt lycklig!
Allt är helt underbart!
Det är bellisimo!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hard work work!

2008-11-11 @ 18:57:19

Bienvenido a Anna y Annas casa!

Vår dörr!
Qué tal? Här är det mkt bra! Anna är på sitt jobb och jag Anna Snork skriver.
Jag har flyttat runt från lite olika jobb för att hitta det bästa.
Jobbade på The Tropic Queen ett tag med en chef som såg ut som paddan i tummelisa och en waiter som ville röka på med mig.
De betala mig dock 50 spänn för 3 timmar. Fucking locos!
Sedan flytta jag te ett ställe som betala mig 400 spänn MKT MKT Bättre! Muy Bien.  Men jag jobba på dagen i gassande sol.
Nog för jag fick två kepsar och en bonnebränna men de va inte värdet så ja sa upp mig.

Så nu jobbar jag på en nyöppnad restaurang som heter Texas Steak House väldigt god mat och smarrigt folk så där trivs man. 3 min från vår lägenghet. Shysst lön och jobbar bara på kvällen.

Idag har jag fikat med en Luigi som jobba på "grannrestaurangen". Vi ska börja gå spanskalektioner med honom och vi ska lära honom svenska. Muy bien!

Ikväll ska vi ut o ta en bärs med grabbarna på jobbet och kanske träffa vår indianvän som är synsk och rolig.



Anna och våra italienska vänner.

Italienska vänner

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

In the island of adventure!

2008-11-03 @ 19:59:32

Ja på Teneriffa kan allt hända. Igår hade jag jobb, till klockan 3. Sedan fråga jag om lönen för gubbfan hade inte sagt nåt. Chefen asså. Och då sa han; Du behöver inte diskutera din lön med mig. Du slutar idag kl 3.

Jaha, så nu har jag fått sparken. Min första "you are fired" i hela mitt liv. Men någon gång ska väl vara den första...
Iallefall kan han ta sig i röva för han är lika tjock som jultomten och mkt butter.

Som t.ex. vägra han prata engelska med mig fast han kunde, så han prata på spanska skitsnabbt. Och visst förstår jag lite spanska men inte i den hastigheten och stressen.

Så när han bad mig om Una jarra( pint of beer) cola, fanta limón så trodde jag han mena cola, fanta och limón (zup heter så här). Men nähä det var en FANTA LIMÒN. Han blev jättearg.

Så nu sitter jag här på internet caféet ett svenskt sådant, med värsta snyggingen som jobbar här.
Anna är på jobbet som inkastare och tjänar pengar.
Jag följde henne dit förut och vi gick då förbi "min" restaurante och vi blev iaf bjudna på dricka av de snälla servitriserna. Dessutom vill JSCHOSSE (snäll servitör som var min vän) vill bjuda ut Anna.

Ja, dessutom träffa vi en indier häromdagen som vi nu döpt på Annas mobil till "Galen indier". Han ringer minst 20 ggr om dagen och skriker i telefonsvararen "Anna Anna where are you?Why you dont answer? Drink buddha bar? hihihihi come now Annnnnnnnnnnnna hihihihi"

Ikväll ska vi ut och ta en drink med massa snygga italienare=)
Idag har vi legat vid beachen och jag har ätit kyckling på restaurante för jag får ingen mat för jag har inget jobb.

Men nu måste jag hem och göra mig lite sensuell kanske gå o shoppa nåt snyggt!

Hasta luego// Anna Snork

lite goa bilder

Smile!
Vår takterass!Vardagsrum!Vårat rum!
Guapas?

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()