adventurewithanna

Feliz Navidad!

2008-12-25 @ 15:15:00

Good Jul allihopa! Hoppas alla haft en bra jul.
Själv sitter jag Spoora här och mölar chokladtryffel. Juldagen är alltid skönast. När man bara slappar och har de gottigt och slafsar.

Ja som ni förstår är vi hemma i kalla Sverige igen och det är ganska trist... Vi hade en väldigt jobbig hemresa och jag har typ sovit 15 timmar varje dag sen jag kom hem...

Sista kvällen var helt underbar. Jag jobba lördagen och fick min lön=) Sedan drack vi vin på chillout och sa hejdå till Bombay, italiano och snyggkocken. Sedan gick Anna och sa hejdå till Fransesco och jag gick hem till Koum med min packning eftersom vi skulle sova där.

Sedan drog vi vidare till Papa Jah och dansa natten lång till Bob Marley, Shaggy och Pink Floyd. Vi träffa Yaris mamma och syster och dom var roliga. Vi sa hejdå till alla våra vänner och det var väldigt sorgligt.

Vi skulle egentligen till Magic, men tiden gick så fort och vi hade så kul så runt 4 raggla vi hem till Koum ganska gråtandes.

Vi drog till flygplatsen kl 8 och när flyget sen skulle gå försvann gaten. Johodå då hade det blivit strejk och vi kom inte med planet förrän kl 8 på kvällen istället för 12. Så vi landa typ kl 3 i Norge, tog bussen till Oslo och fick vänta på Oslos busstation till kl 8 på mörra. Vi hade inga norska pengar, dom tog inte Euro och inte Visakort. Så vi kunde inte gå på toa, det var svinkallt och när vi la oss ner på golvet på våra väskor så kommer vakterna och säger att det här är inget hotell, SITT UPP!

Men när vi väl var på väg på bussen från Oslo till Uddevalla hamnar vi i tullkontroll. Så det var bara att dra ut alla väskor och in i en jävla sal och vänta. Sen kom vi iallefall hem.
Kalle Anka är skit, julmaten är geggig, snön är i Antarktis och jag har glömt bort hur man kör bil.
Men det är iallefall lite göött att va hemma även fast jag saknar vårat Teneriffaliv så det gör ont i hjärtat.


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God Middag

2008-12-09 @ 18:51:10

Hej! Sitter här lite småfull och klockan är en halvtimme tills mitt jobb på Chillout börjar.
Idag började vi dagen med att åka till polisstationen klockan 07.00 på morgonen och fixa den sista biten med vårat arbetstillstånd.
Så äntligen är jag en legal arbetare här och Anna med.
Sedan gick jag vidare och fixade mitt social försäkring som man också måste ha för att få arbeta.
Därefter gick jag hem ensam eftersom Anna åkt med Fransesco till en svart lavastrand medans gick fixa papper eftersom jag inte kunde få jobba ikväll annars.

Sedan kom Anna och Fransesco och plocka upp mig i sin hyrbil och Fresco drog iväg med oss någonstans uppåt ett berg till en genuin fullsatt restaurang.
Först fick vi cola som fördrink, sedan bröd med mojo och aioli, sedan en spansk flamberad korv, sedan oxfilé med grillad paprika och canarisk potatis. Och röödvin!
Sedan créme caramel, caffe med baileys och sedan en baileys.
Once in my life I meet this Fransesco kan jag säga och han sa mig massa kloka saker.

Han är en såån skön kille!
Anna ligger i badet och jag lyssnar på Is this love med Boban.
Om 20 minuter ska jag gå till jobbet och jag är full. Inte så bra. Fast kanske bra med tanke på att igår när jag skulle prata om restaurangen på morgonmötet inför 50 pers höll jag på att svimma.
Fast ikväll ska jag bara vara servitris.

Ikväll blir det nog Papa Jah. Och idag har vi namnsdag!
Puss o Kram !

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder

2008-12-08 @ 00:38:53

Haha. Svenne och Mads

På väg hem från Liquid.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

last night med mads in tene

2008-12-07 @ 14:44:30

Nu har madde padde deragit hem till sverige i gen. vi har precis satt henne i taxi och vi städar lyan. om en timma ska jag börja mitt nya jobb, ska bli såå tråkit. vi festade hela natten lång i går, kom hem klockan 6, efter besök på papa jah, liquid och casablanqa. efterfest spenderade vi hos våra italienska vänner. det var en lyckaid kväll. vi har haft en mkt bra vecka och ännu bättre var det när vi fick reda på att vi får ha lägenheten i 4 dar till. sedan ska vi sova hos en fd jobbarkompis till anna.
Anna ska i morron börja jobba på bästa restaurangen på teneriffa, chill out. som grädde på moset ska hon ha snygg arjan som lärare första veckan. på tal om chill out så har vi träffat en servitör som heter koum och är från frankrike. vi har ätit glassoch druckit is kaffe med honom ett par gånger. han är i princip det vackraste som gått på denna jord. lite tråkig men snäll. nu återstår typ 2 veckor för oss här, vi vill inte åka hem men saknar er där hemm här hemma.

Vi har haft matlektioner av fransesco och lagar nu enbart pasta al dente i vårt hem, och duktiga har vi blivit vill jag säga. så  när vi kommer hem kommer ni bli bjudna på fin fin mat. veckan som gått har varit lite molning men ändå varm, vi har badat, festat och besökt huvudstaden santa cruz. Madde hade gärna velat besöka teide men det hanns inte med. men det var nog lika bra för alla säger att det är tråkit.  i kväll ska vi ut och ha en lugn chill kväll, antagligen på san telmo.

I förrgår så gick vi på yoga efter övertalning av anna. så så blev det, två timmar vid stranden omringade av stearin ljus satt vi i ledförvrängande ställningar framför en mycket vig man. efter passet passade frispråkiga lilla sporre påatt ställa frågor till yoga mannen; är du hälsosam? röker du? dricker du? tränar du något annat? och som kakan till kaffet, är du atletisk i sängen? ....i bland har hon inga gränser. nej nu måste jag sticka till jobb..oj så tråkit d ska bli.
asta la vista












Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Maddy with us!

2008-12-02 @ 11:31:54

Hola guapas!
Här sitter jag, Snork, och väntar på att Anna och Maddy ska vakna. Jag kunde inte sova längre så jag gick upp och diska. Nu kom Maddy här och Anna imiterar från andra sidan lägenheten ett samtal hon fick för fem sekunder sedan av en jobbig tjej från Sverige som ville ställa frågor om hennes arbetssituation.


Ja, men som ni förstår har Madeleine ramlat hit och är nu bosatt i Svennes säng, medan den dama sover i walk in closeten.




Igår var vi på stranden och busa, sedan gick vi hem och tog en siesta och jag vakna klockan 20.00 och bråttom blev det för vi skulle ju ut och äta. Jag hoppar in i duschen och därefter Maddy.
Då börjar det som på given signal banka på vår dörr och ringklockan skriker. Vi överväger att inte öppna men jag gör det ändå. Endast iförd trosor, bh och en turban på huvudet.
Men det var lugnt, för kärringen själv hade en morgonrock med grodor på.

Hör du här? Lyssna i väggen? Öhh ja.. Min vän duschar...
Jamen! LYSSNA HÄR! Det är inte normalt.
Ok. Jaha liksom.

Stolpskott säger vi i Sverige om sånna fjantar. Här säger man Loca!

Sedan gick vi ut och käka på La Roma eller någonting. Väldans mysigt. Träffa en trevlig servitör som gav oss rabatt.
Sedan blidde det en Café Cortado con leche och sedan drog vi till Sama Sama.

Där drinka vi un poquito och myste över en småhet spanjor som jag flirta lite med. Daquirina var från himmelriket och min Mojito från helvetet. Det var sting i den kan jag lova.
Drog till Papa Jah och hängde över några Sambuca och tjöta med våra italienska vänner.

I förrgår var vi och tog en kaffe på Chillout. Där har det börjat en ny ashet halvspansk/halvfransk servitör som är så het att klockera stannar.
Men iallefall Arjan jobbade den kvällen. Han har ju varit sjukskriven nån vecka pga en halkolycka och hans söta rumpa fick sig en smäll.
Så kanske var det tack vare min omtanke över hans rumpa när jag fråga Hows your ass doing today? som han senare kom fram och sa Anna I got a job for you. Så jag fick prata med chefen och nu ska jag börja jobba nästa måndag. Ska hålla välkomstmöten för scandinaviska människor och prata om denna restaurang på morgonen och på kvällen ska jag jobba som waitress.
Väldigt glad över detta men samtidigt nervös sedan jag fick sparken förra gången jag var waitress. Men jag är enda tjejen så jag hoppas på att bli välomhändertagen.

Sedan kom hethethethetmannen fram och fråga om vi hade ett rum
tillövers. Javisst sa vi så sedan knacka han på dörren och som tack fick jag en kurs i konsten att bära tallrikar. Välbehövt!
Sedan hände en lite pinsam incident som jag efter många ursäkter och förklaringar blev förlåten av mina små vänner.
Jo, jag hade lekt lite med en kondom. Ja, de kan ju va roligt att känna och klämma lite ibland. Sen orka jag inte slänga den för de e väldigt jobbigt att öppna vår slaskhink.
Så jag la den i en använd pastagryta i köket. Och naturligtvis såg ju hethethet som egentligen heter Koum kondomen. Så då fick jag gå ut på balkongen och förklara denna lilla exprement jag haft för mig medan Anna och Maddy gapskrattar innifrån tvrummet.

Men nu har deras aggressioner mot mig lagt sig och vi ser tillbaka på detta trauma med un poquito humor.






Ciao amore

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()